USB stick beveiligen met hardware

U kunt USB sticks kopen die al beveiligd geleverd worden. Deze beveiliging kan bestaan uit een vingerafdruk, een cijfercode, encryptie of een wachtwoord. Deze laatste twee methoden kunnen ook softwarematig worden toegepast, maar als ze direct vanuit de fabriek zo worden geleverd kan dit hoger beveiligingsniveau opleveren.

Cijfercode
Een voorbeeld van een USB-stick met cijfercode is de Apricorn Secure Key. Apricorn is een gerenommeerd merk op het gebied van dataopslag. De Apricorn Secure Key beveiligd je data middels 256-bit encryptie en een pincode. Dit betekent dat je zonder de juiste code niet bij de bestanden op de usb-stick kunt komen.

Zie actuele informatie van Bol.com:

Encryptie
Een andere manier waarop hardware kan zorgen voor beveiliging van je data is encryptie. Sommige USB-sticks worden standaard geleverd met een hardwarematige codering van je data. Hierbij moet je een wachtwoord invullen om de data op je USB-stick te ontsleutelen en te kunnen gebruiken. Vaak wordt hierbij een optie aangeboden dat data gewist wordt wanneer er een aantal keer het verkeerde wachtwoord wordt ingevoerd. Een voorbeeld van een met wachtwoord beveiligde USB stick is de DataTraveler Vault Privacy van Kingston. Ook dit is een gerenommeerd merk op het gebied van dataopslag. Middels 256-bits AES-codering wordt je data versleuteld. Bovendien biedt deze stick optionele anti-virusbeveiliging van ESET.

Zie actuele informatie van Bol.com:

Vingerafdruk
Een veilige, maar dure, oplossing is het gebruik van een vingerafdruk. Hoewel deze techniek op smartphones inmiddels al vrij gebruikelijk is, is dit voor USB sticks nog een uitzondering. Op goede USB sticks met vingerafdrukbeveiliging gebeurd het ‘matchen’ van de vingerafdruk op de USB stick zelf. Zodoende kan deze niet niet met hacks op de PC worden bereikt.

Zie actuele informatie van Bol.com:

Wachtwoord
Sommige USB-sticks worden geleverd met een wachtwoordbeveiliging. Er wordt dan meestal een programma op de stick meegeleverd waarmee een map kan worden beveiligd. Dit is een relatief goedkope optie, maar ook de minst veilige indien dit niet gecombineerd wordt met een goede encryptie.