Beveiligen met software

U kunt uw standaard usb-stick beveiligen middels speciale programma’s. Belangrijk bij de keuze van een beveiligingsprogramma is dat je de USB stick overal moet kunnen blijven gebruiken. U gebruikt immers een USB-stick zodat u uw bestanden makkelijk mee kunt nemen en er bijvoorbeeld zowel thuis als op werk mee aan de slag kunt. De benodigde software moet dus ook op de USB-stick zelf komen te staan. Vaak moet u wel eerst op uw eigen pc een programma installeren, die er vervolgens voor zorgt dat de juiste software op de stick komt te staan. Daarna kunt u er dus overal mee werken.

Rohos Mini Drive
Een programma dat inderdaad zo werkt is Rohos Mini Drive. Dit programma draait op alle recente Windows versies en is grotendeels in het Nederlands. Met Rohos Mini Drive maak je een afgeschermd deel (partitie) op je USB-stick. Dit deel wordt versleuteld en beveiligd met een wachtwoord.

Download: http://www.rohos.com/products/rohos-mini-drive/VeraCrypt 
Een ander programma om je USB stick te beveiligen is VeraCrypt. VeraCrypt is min-of-meer de opvolger van het populaire maar stopgezette programma TrueCrypt. VeraCrypt maakt een kluis aan, waarvan de inhoud automatisch wordt beveiligd. Je opent je kluisbestand door er met VeraCrypt een schijfletter aan te koppelen.

Download: https://www.veracrypt.fr/en/Home.html