Wanneer is beveiligen nuttig?

Het beveiligen van een USB stick is in veel gevallen erg nuttig. Niet alleen voor bedrijven is dit handig, maar ook wanneer je je USB stick privé gebruikt.

Zakelijk

Zeker in het bedrijfsleven zijn er veel situaties denkbaar waarin USB sticks eigenlijk beveiligd zouden moeten zijn. Denk hierbij aan werknemers die vertrouwelijke documenten mee naar huis nemen om hier thuis verder aan te werken. Wanneer deze stick zoek raakt of gestolen wordt, kunnen bedrijfsgevoelige informatie in verkeerde handen vallen. Dit kan er toe leiden dat je bedrijf wordt afgeperst of dat deze informatie openbaar op internet wordt gezet.

Niet alleen bedrijfsgegevens kunnen zo lekken, maar ook gevoelige persoonsgegevens. Wanneer jou bedrijf met gegevens van personen dan is er een groot risico wanneer deze gegevens op een niet beveiligde USB stick staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een klantenbestand, maar ook al een lijst van e-mailadressen. Zeker sinds de invoering van de AVG kunnen er hoge boetes volgen als deze gegevens zoek raken.

Privé

Als je een USB stick alleen voor persoonlijk gebruik hebt, dan zal je uiteraard niet zo snel een boete krijgen als deze kwijt raakt. Maar toch kan dit ook vervelende gevolgen hebben. Wanneer je bijvoorbeeld financiële gegevens op de stick hebt staat, dan wil je niet dat anderen hier misbruik van kunnen maken. Dit zelfde geldt voor identiteitsgegevens. Als je op reis gaat kan het handig zijn een scan van je paspoort bij je te hebben. Hiervan wil je natuurlijk ook niet dat andere er misbruik van maken.

Het blijft uiteraard vervelend als je je stick verliest, maar het risico dat anderen met je gegevens aan de haal gaan is vrijwel nihil als je stick goed beveiligd is.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.